Solo Fırın Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Fırın bir mutfağın temel taşı, adeta her şeyidir. Hele de mutfakta zaman geçirmeyi seviyor, yemekler yapıp sevdiklerinize güzel sofralar hazırlamaktan keyif alıyorsanız öyle sıradan bir fırını kullanamaz, önünüze gelen fırını satın alamazsınız. Sık dokuyup ince elemeniz ve en özel olanı tercih etmeniz gerekir. Aslında burada en önemli nokta, ihtiyaçlarınıza cevap veren bir tasarım olmasıdır. Bir fırından beklentiniz nedir, fırınınızın ne tür kabiliyetlere sahip olmasını istersiniz, tüm bunlar önemli birer kriter olacaktır. Diğer taraftan bir de işin tasarımsal boyutu var ki, o da ayrıca önemsenmesi gereken bir konu. Sözü çok uzatmadan hemen Solo fırın seçerken nelere dikkat edilmeli hep birlikte görelim. Bu maddeler sizin de fırın seçme sürecinizde yol gösterici olacak, büyük kolaylıklar sağlayacaktır. Hadi başlayalım!

1. İşin tasarımsal boyutundan bahsedip, hızla teknik özelliklere geçmekte yarar var. Çünkü fiziksel özellikler, gözümüze hitap edip önem taşır ama teknik özellikler her zaman asıl önemsenenlerdir. Üstelik tasarımda bir renk önemli bir kriter olacaktır, bir de fırının tarzı… Son zamanlarda solo fırın modellerinde gördüğümüz vintage esintiler oldukça göz alıcı ve mutfağını önemseyenler için iyi birer alternatif. Solo fırın seçiminde mutfağınızda tercih ettiğiniz renkleri gözetmeli ve uyumlu bir rengi seçmelisiniz.

2. İşin teknik boyutuna gelecek olursak, solo fırın modellerinin rezistansı en önemli parçasıdır. Alt üst ısıtma özelliğinin iyi olması gerekir. Turbo pişirme özelliği son zamanlarda popüler hale gelmiş olsa da mutfağın uzmanı biri için fansız pişirmenin de gerekli olacağı unutulmamalı, buna göre pişirme programları incelenmelidir. Ne kadar çok pişirme programı o kadar çok pişirme kabiliyeti demektir. Sizi de mutfakta sınırsız kılacaktır bu tür özellikler.

3. Çokça karşımıza çıkan turbo pişirme özelliği, yemeğin her noktasının eşit pişmesini sağladığı gibi, daha hızlı bir pişirme yapar. Bunun yanı sıra aynı anda birden fazla tepsinin fırında olduğu durumlar için de uygundur. Dolayısıyla turbo pişirme özelliği mutlaka fırınınızda bulunması gereken bir özellik olacaktır.

4. Solo fırın seçerken nelere dikkat edilmeli sorusu, bu tür fırınlara ilgi duyanların en önemli sorunudur. Ancak belli basit özelliklere dikkat ederek seçiminizi kolayca yapabileceksiniz. Pişirme programlarının yanı sıra bir de ızgara, teleskopik tepsi rafı ve mayalama özelliği dikkat edebileceğiniz bazı noktalardır. Bu özellikler ile hayatınızı kolaylaştıracak, mutfağınızda adeta sanat yapacaksınız.

5. Kendini temizleme özelliği son yıllarda kulağımıza gelen ve merak edilen, aynı zamanda tartışmalı da olan bir konu. Çünkü bu özellik fırının 500 dereceye kadar ısıtılması ile devreye giriyor. 500 dereceye kadar ısınan fırında, tüm kirler yanarak küle dönüyor ve fırının soğumasının ardından sizin külleri alarak kolayca fırınınızı temizlemeniz mümkün oluyor. Bu özelliğin kullanılabilmesi için fırının üstün bir ısı yalıtımına sahip olması gerektiğinden, yüksek fiyatlar karşımıza çıksa da bazıları için bu modeller cazip olabilir. Solo fırın arayışında olanların bu özelliğe de dikkat etmeleri önerilir.

6. Son olarak ise en iyi solo fırın için markaya önem vermenizi önereceğiz. Çünkü bazen marka teknik özelliklerden çok daha fazlasını ifade eder. Sektördeki tecrübesi ve de sahip olduğu prestij, markaları tanımanın bir yoludur. Bu da size hem daha uzun ömürlü cihazlar sunulması demektir hem de ürünün arkasında duran bir markayı tercih etmiş olmak büyük bir ayrıcalıktır. Solo fırın seçiminde siz de markanın ne kadar önemli olduğunu unutmamalı ve evinizi kaliteli markalar ile donatmalısınız.